您所在的位置: 四川大学生联盟 > 考试 > 学历考试 > MBAMPA > 英语考试样题
英语考试样题
2008-02-15 16:11 来源: 点击:

PART I Listening Comprehension(20%)

(略)

PART Ⅱ Structure and Vocabulary(10%)

Directions: There are 20 incomplete sentences in this part. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose the ONE answer that best completes the sentence. Then blacken the corresponding letter on the Answer Sheet with a pencil.

21. He didn’t seem to mind TV while he was trying to study.
A. their watching B. them watch
C. they watching D. them to watch

22. It is said that more than one person in this department going to lose his job.
A. are B. were C. will D. is

23. When she all the magazines, she’11 come back home.
A. has sold B. will sell
C. sell D. would sell

24. The manufacturer claimed that this engine is the previous one.
A. as twice powerful as B. powerful as twice as
C. twice powerful as D. twice as powerful as

25. Nowhere else in the world _________ more attractive scenery than in Switzerland.
A. are found B. have been found
C. you can find D. can you find

26. If he had not been ill yesterday, be to class.
A. go B. would go
C. would have gone D. Went

27. science and technology help the society to progress is a fact accepted by most people.
A. Modern B. That modern
C. There is modern D. It is modern

28. one of the leading novelists in America, Amy Taylor has also written a number of poems and plays.
A. Considered B. Considering
C. Having considered D. Been considered

29. The streets are all wet. It during the night.
A. must be raining B. had to rain
C. must have rained D. had rained

30. England’s chief exportsare coal, cars and cotton goods, cars the most important of these.
A. have been B. are
C. be D. being

31. Everything was so expensive during the war that it was hardly to save penny.
A. likely B. feasible
C. probable D. possible

32. The automation has made it possible to great changes in industry.
A. bring about B. bring down
C. bring out D. bring up

33. The police stopped him because he the traffic regulation.
A. damaged B. destroyed
C. broke D. corrupted

34. All too it was time to go back to school after the glorious summer holidays.
A. fast B. soon
C. quick D. often

35. The chief manager refused to on the rumor that he was going to retire.
A. explain B. comment
C. speak D. talk

36. Mr. Brown gradually a knowledge of the subject.
A. required B. inquired
C. achieved D. acquired

37. If I am not when you come to my office, ask for my secretary.
A. suitable B. available
C. comfortable D. proper

38. Peasants supply workers with food, and workers supply peasants with manufactured goods.
A. in turn B. by turn
C. for return D. by return

39. Let’s go out during the break to our legs.
A. stretch B. expand
C. move D. extend

40. I have just a beautiful poem in that tittle book.
A. come to B. come through
C. come across D. come up

PART Ⅲ Reading Comprehension(40%)

Section A

Directions: There are 4 passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet with a pencil.

Questions 41 to 44 are based on the following passage:

Americans like to do business without leaving their cars. You’ll see drive-in banks, drive-in restaurants, drive-in churches and drive-in movies.
When driving in the U. S. , it’s good idea to have an international driver’s license if you don’t have a state license. Each of the fifty states has its own traffic laws. Get information when you cross the border into a state at a tourist information center.
There is a national speed limit of 55 miles per hour. Americans are generally polite about letting cars enter busy streets. They usually stop for people who are walking to let them cross the street. In many states you may turn right after stopping at a corner, even if there is a red light. On some roads there may be a minimum speed.
If you rent a car, ask the company what to do in case your car breaks down. Some companies will ask you to call a special number. Others will want you to have the car repaired. They will partly deduct the cost of the repair from your bill.
“Mileage” can mean two things. It may mean the total number of miles a car has been driven. We say “This car only has 10 000 miles on it ; it has low mileage. ” On the other hand, “gas mileage” is the number of miles a car can travel on one U. S. gallon of gas. For example, a big car that gets 25 miles to the gallon gets very good mileage. A small economy car should get at least 35 miles to the gallon when it’s new.

41. If you have a state driver’s license, .
A. you can drive anywhere in the U. S.
B. you don’t have to apply for an international driver’s license
C. you cannot across the border in a car
D. you must know the traffic laws of another state before you enter it

42. If your rented car breaks down, some companies will 。
A. provide you with free telephone service
B. pay you a certain amount of your total cost of the repair
C. pay you the total cost of the repair
D. send workers to repair the car

43. An economy car here may refer to a car that 。
A. can be bought at a rather low price
B. is easy to operate
C. uses only a small amount of gas per mile
D. is specially designed for a small family

44. Which of the following statements is true?
A. Americans are usually willing to wait for another car to enter busy streets.
B. American drivers can ignore a red light when they want to turn right.
C. American drivers can ignore a red light when they want to turn right.
D. Americans can drive at 55 miles per hour everywhere in their country.

Questions 45 to 48 are based on the following passage:

Tests conducted at the University of Pennsylvania’s Psychological Laboratory showed that anger is one of the most difficult emotions to find out from facial expressions. Professor Dallas E. Buzby confronted 716 students with pictures of extremely angry persons, and asked them to identify the emotion from the facial expression. Only two percent made correct judgments. Anger was most frequently judged as “pleased”.
And a typical reaction of a student confronted with the picture of a man who was mad was to classify his expression as either “bewildered”, “quizzical”, or simply “amazed”. Other studies showed that it is extremely difficult to tell whether a man is angry or not just by looking at his face. The investigators found further that women are better at finding out anger from facial expressions than men are. Paradoxically, they found that psychological training does not improve one’s ability to judge a man’s emotions by his expressions but actually hinders it . For in the university tests, the more courses the student had taken in psychology, the poorer judgment score he turned in .

45. The information in this passage centers around 。
A. the relation between anger and other emotions
B. the differences between men and women with respect to emotion
C. the influence of psychology on human emotions
D. the discovery of anger from facial expressions

46. When tested, students with psychological training 。
A. marked less than two percent of their possible choices correctly
B. did better than the average student in the group
C. seemed less able to judge correctly than the average student
D. performed in a manner not specified in the passage

47. To achieve the greatest success in finding out anger from facial expressions, it would be best o

A.use adults rather than students as judges
B. ask women who do not study psychology to judge it
C. the judgment is similar to what we have expected
D. we can expect such training to have the effect stated

Questions 49 to 52 are based on the following passage:

Wouldn’t it be great if you could just look up at the sky and read the weather forecast right away?
Well, you can. The forecast is written in clouds. If you can read that writing, you can tell something about the atmosphere. With some practice, you can become a pretty good weather Forecaster. Who knows, you might even do as well as meteorologists.
Meteorologists use much more information than just the appearance of the clouds to make their forecast. They collect data from all over the world. Then they put it into powerful, high-speed computers.
This does give meteorologists an advantage, because they can track weather patterns as they move from west to east across the country.
But you have an advantage, too. You can look at the sky and get your data directly. A meteorologist uses a computer forecast that’s several hours old to make a local forecast.
What are you seeing when you look at a cloud? “A picture of what moisture is doing in the atmosphere,” says meteorologist Peter Leavitt. There’s moisture throughout the atmosphere. Most of the time you don’t see it, because it’s in the form of an invisible gas called water vapor.
Sometimes, the temperature of the air gets cold enough to cause the water vapor to change to liquid water. That’s called condensation, and we see it happen all the time (for example, when humid air from the shower hits the cold glass of a mirror). When enough water vapor condenses, droplets form inn the air. These droplets scatter light. A cloud is seen.
Watching clouds over a day or two tells you a lot more than a single cloud about the weather to come. Changes in clouds show changes in the atmosphere.
You should begin to notice patterns. Certain clouds. following each other in order. Can signal an approaching storm. But don’t take our word for it; see for yourself.

49. This passage mainly tells us about how .
A. to become a meteorologist
B. to keep an eye on the weather
C. to be an assistant to a meteorologist
D. to change water vapor to liquid water

50. According to the passage, an ordinary person might do as well as a meteorologist in weather forecast .
A. with the help of the high-speed computers
B. through a complex process of calculation
C. with some simple practice looking up at the sky
D. consulting a weather station

51. Meteorologists make their weather forecast .
A. by collecting data from all over the world
B. by putting this date into powerful, high-speed computers
C. by calculating and analyzing this data
D. all above

52. Your advantage in weather forecasts is that .
A. you have more powerful computers at home
B. your brain works as well as a high-speed computer
C. you observe the sky and obtain your data directly
D. meteorologists give their data to you as soon as they get them

Questions 53to 55 are based on the following passage:

Security and commodity exchanges are trading posts where people meet who wish to buy or sell. The exchanges themselves do no trading; they merely provide a place where prospective buyers and sellers can meet and conduct their business.
Wall street, although the best known, is not the only home of exchanges in the United States. There are cotton exchanges in New Orleans and Chicago; the Mercantile Exchange, which deals in many farm products, in Chicago; and grain exchanges in many of the large cities of the Midwest. Some exchanges, like the Chicago Board of Trade, provide market services for several kinds of products. These trading posts where products may be bought or sold are called commodity exchanges.
The security exchanges. On the other hand, are meeting places stocks and bonds are traded. Like the commodity exchanges, they help serve the economic life of the country. But when their operations get out of hand, they may become very dangerous. In 1929, the security exchanges, of stock market; many corporations were bankrupted; many workers lost their jobs. The Crash of 1929 has been attributed to many causes, among them wild and unwise speculation by many people and dishonest practices on the part of some businessmen and of some members of the exchanges.
Today, however, investing through security exchanges and trading on commodity exchanges has been made safer by regulations set up by the exchanges themselves and by regulations of the United States government. In 1922, the government instituted the Commodity Exchange Commission which operated through the Department of Agriculture; and in 1934, the Securities and Exchanges Commission, to protect investors and the public against dishonest practices on thd exchanges.

53. Among the reasons for the Crash of 1929 were .
A. unwise speculation by many people
B. dishonest practices by some businessmen
C. strict regulations of the Commodity Exchange Commission
D. both A and B

54. Investing in securities has been made safer by .
A. the Securities and Exchange Commission
B. the Commodity Exchange Commission
C. Chicago Board of Trade
D. Chicago Mercantile Exchange

55. Implies but not stated: .
A. some exchanges provide market services for several kinds of products
B. The role of the government has been an important factor in curbing dishonest practices on the exchanges
C. Investing in securities is unwise
D. Buying and selling securities is dishonest

Section B

Directions: Read the following passage and then give short answers to the five questions.
Write your answers on the Answer Sheet
.
Hunting was originally a means of providing food, but it has now become a sport. Though in some parts of the world there are still people who hunt wild animals to provide themselves with food, in England, hunting is as much a social activity as anything else.
A great many years ago, fishermen in Japan used birds to catch fish. This art of fishing is said to be at least a thousand years old and is mentioned in Japanese plays. Today, however, fishing in this way has simply become a sport, for the fishermen are not seriously interested in catching fish.
On summer nights the fishing boats set out on rivers in various parts of the country. At the front of each boat there is an iron basket in which a wood fire kept boring. As the graceful curved boats float past carried along by the current, these fires, dotted here and there, make bright patterns on the water. Steering down the river, the fishermen beat the sides of the boat to encourage the birds, and people out for an evening’s entertainment either sit or lie on the flood of the boats drinking beer and sometimes even cooking a meal for themselves over the flames of the fire. This method of fishing demands great skill, for the fisherman has to handle three of four birds in one hand. A long piece of string is tied round the neck of each bird and the fisherman must take care to keep the birds separate form each other. Every so often, the birds are set free and they fly close to the water in search of fish. The moment a bird catches a fish in its beak, it is pulled back on to the boat. The string is held tightly round the bird’s throat to prevent it form swallowing the fish it has caught. When there do not seem to be many fish in the river, the fishermen can sometimes be seen secretly throwing dead fish into the water for the birds to catch. No one really objects to this practice, as it is all part of this unusual sport.

56. What was the original purpose of hunting?
57. In which season of the year do the fishing boats set out?
58. What do the fishermen do to encourage the birds?
59. What is tied round the neck of each bird?
60. What does the fisherman do after the bird catches a fish?

PART Ⅳ Cloze
Directions: For each numbered blank in the following passage, there are four choices marked A,B,C and D. Choose the best one and mark you answer on the Answer Sheet.

As the plane circled over the airport, everyone sensed that something was wrong. The plane was moving 61 through the air ,and although the passengers had 62 their seat belts, they were suddenly thrown forward. At that moment, the air-hostess appeared. She looked very pale, but was quite 63, speaking quickly but almost in a whisper, she 64 everyone that the pilot had fainted and asked if any of the passengers knew anything about machines-or at least how to drive a car . After a moment’s 65 a man got up and followed the hostess into the pilot’s cabin.
Moving the pilot 66, The man took his seat and listened carefully to the urgent 67that were being sent by radio from the airport below. The plane was now dangerously close to the ground, but to everyone’s 68 ,it soon began to climb. The man had to circle the airport several times in order to become 69with the controls. But the danger had not yet passed. The terrible moment came when he had to land. Following instructions, the man guided the plane to wards the airfield. It shook violently 70 it touched the ground and then moved rapidly across the field, but after a long run it stopped safely. Outside, a crowd of people who had been watching anxiously, rushed forward to congratulate the pilot on a perfect landing.

61. A. unreasonably B. unsteadily C. unnaturally D. uncertainly
62. A. softened B. hardened C. fastened D. stiffened
63. A. calm B. Cautious C. Cold D. Casual
64. A. warned B. informed C. reformed D. instructed
65. A. reflection B. recreation C. hesitation D. concentration
66. A. forward B. up C. around D. aside
67. A. consultation B. Instruction C. Decision D. Information
68. A. knowledge B. satisfaction C. surprise D. relief
69. A. contented B. concerned C. familiar D. confident
70. A. as B. before C. till D. while

PART V English-Chinese Translation

Directions: In this part there is a passage in English. Translate the five sentences underlined into Chinese and write your translation on the Answer Sheet.

71. If you find yourself stressed by the economic forecast, threat of job loss, of job loss, or have been laid off, the situation is manageable. John Wakeman, program director of the Stress Treatment Center at major industries and businesses, says that, when confronted with altered circumstances, “it is our nature to either revert back to the status quo (现状) or to adapt and to do so quickly so that it’s no longer a change. My suggestion is to abapt quickly. ”
If laid off, avoid a doom-and-gloom attitude, which adds to the stress. 72. Accept that changes-are inevitable in lifetime and occurrences such as job loss frequently bring opportunities that would not be available if you were not facing the crisis. Some people find an even better occupational situation.
73. Instead of responding to layoff as a personal insult, view it as a sign of the economic times and the fact that the business could not keep its employees. Maintain a routine and keep your social contacts. Don’t sit at home. Remain active. Use energy constructively. Don’t vent (发泄) irritability and frustration from stress on your family, but channel it into exercise or work on a project. Polish you resume, network with others in you field, and write letters to prospective employers. Keep informed about the job market by reading employment journals, trade publications, and newspapers.
Competition is keen, so expect your search to take time. 74. “When a person is turned down repeatedly, it does try [his or her] self-esteem, but you have to remember what you accomplished before you were laid off. No one can erase those achievements from your history. You have something to offer. ”
Many people feel threatened by change and become inflexible, Wakeman points out. “Yon may find that you need to be more open about relocating to a place where employment is available. 75. Keep an open mind and be flexible about the possibility of a change requiring relocation or taking on new assignments. ”

71.
72.
73.
74.
75.

PART VI Writing

Directions: For this part, you are asked to writs a letter about buying a book from a publishing house. You are given the outline in Chinese. Your part of the composition should be about 120 words. Remember to writs clearly. You should write this composition on the Answer Sheet.
1. 此信是写给美国一家著名出版社的。
2. 要求购买史密斯博士编写的《21世纪的管理学》。
3. 购书原因。
4. 付款方式。
5. 寄书地址。

英语考试样题参考答案
------

PART I Listening Comprehension (20%)

(略)

PART ⅡStructure and Vocabulary (10%)

21. A 22. D 23. A 24. D 25. D 26. C
27. B 28. A 29. C 30. D 31. D 32. A
33. C 34. B 35. B 36. D 37. B 38. A
40. C

PART Ⅲ Structure and Vocabulary (40%)

Section A

41. D 42. B 43. C 44. A 45. D 46. C
47. B 48. A 49. B 50. C 51. D 52. C
53. D 54. A 55. B

Section B

56. To provide food.
57. Summer.
58. They beat the sides of the boat.
59. A long piece of string.
60. He pulls it back on to the boat.

PART Ⅳ Cloze (5%)

61. B 62. C 63. A 64. B 65. C 66. D
67. B 68. D 69. C 70. A

PART V English-Chinese Translation (10%)

71. 如果你发现自己受到经济预测的压力,感受到失业的威胁,甚至已经下岗,这种困境是可以处理的。

72. 要接受这样的事实:人生中变化是难免的,失去工作这样的事常会带来机遇。如果你没有面对危机,还不会有这样的机遇。

73. 不要把下岗看做个人羞耻,把它看成经济起伏的表现以及公司雇不起员工的事实。

74. 如果一个人多次遭到拒绝,这的确是对(他或她的)自尊心的考验。但是,你更要记住你在下岗前所取得的成就。

75. 要心胸开阔,在工作地点和工作任务可能需要变化时要有灵活性。

PART Ⅵ Writing (15%)

(略)

[责任编辑:admin]

顶一下
(0)
0%
踩一下
(0)
0%

发表评论
请遵守互联网政策法规,严禁发布色情、暴力、反动言论。
评价:
表情:
用户名:密码: 验证码:点击我更换图片